ČREVO TOUR - S informáciami o prevencii až k vám

POVEDZTE NIE RAKOVINE HRUBÉHO ČREVA, KONEČNÍKA A TRÁVICEHO TRAKTU

S obrovskou maketou čreva, ktorou sa dá prejsť ako tunelom vám od Júna až do septembra  názorne a netradične prinesieme dôležité fakty  o zdravom trávení a vylučovaní, o prevencii  a príznakoch dvoch najvážnejších onkologických diagnóz –  karcinóme hrubého čreva a karcinóme pankreasu. Vedeli ste, že Slovensko je na prvom mieste vo  svete, vo výskyte a úmrtnosti na  zhubné nádory hrubého čreva a na druhom mieste vo výskyte nádorov pan kreasu? Príďte na podujatie „Deň pre vaše zdravie“, ktoré pre Vás pripravili aliancia NIE RAKOVINE, s pacientskym združením Europacolon Slovensko s partnermi VšZP  - Všeobecná zdravotná poisťovňa, Eurolab Lambda, Hyundai Slovensko:

K uvedeným termínom podujatí ešte pribudnú aj ďalšie mestá, nové termíny Črevotour ako aj viac informácií nájdete a www.nierakovine.sk, alebo www.europacolon.sk

19.5.2018 Priepasné  - Deň zdravia a 60, výročie Červeného kríža

23.5.2018 Bratislava – 8 ročné gymnázium Vincenta de Paul

24.5.2018 Šamorín – slovenské  Gymnázium M.R. Štefánika

30.5.2018 Komárno – GENERACIA TOP FIT ZŠ Rozmarínova

1.6.2018 Rimavská Sobota – námestie s MU

2.6.2018 Košice – Family Safety Day US STEEL

3.6.2018 Michalovce – BSH Michalovce

9.6.2018 Žilina – KIA Family Day

16.-17.6.2018 Bratislava – Fitfestival Železná studnička

22.6.2018 Želiezovce – Deň mesta

24.-25.6. Nitra  Detský festival

7.7.2018 Festival  POHODA „Dr STAN“, partner A – medi  management, , Kontakt: Kristína Králiková 0915 260 375

30.6.2018 Pobedím - VACUUMSCHMELZE, s.r.o.

29.7.2018 Vlkolínec – Nedeľa vo Vlkolínci

13.9.2018 Ružomberok – Mondi SCP

Vedeli ste, že Slovensko je na prvom mieste svetového rebríčka výskytu a úmrtnosti na zhubné nádory hrubého čreva a na druhom mieste vo výskyte nádorov pankreasu? Príďte sa dozvedieť ako ste na tom s rizikovými faktormi práve vy, a akú prevenciu môžete využiť, na niektorom zo šnúry podujatí  ČREVO TOUR - „DEŇ PRE VAŠE ZDRAVIE -  povedzte NIE RAKOVINE“,  ktoré pre vás pripravili Všeobecná zdravotná poisťovňa, Eurolab Lambda, Hyundai a aliancia NIE RAKOVINE, s pacientskym združením Europacolon Slovensko. S obrovskou maketou čreva, ktorou sa dá prejsť ako tunelom, prídeme v mesiacoch máj, jún, júl, august a september 2018 priamo až k vám, do vášho mesta, aby sme vám atraktívnou a netradičnou zážitkovou formou predstavili dôležité fakty o zdravom trávení a vylučovaní, o prevencii a príznakoch dvoch najvážnejších onkologických diagnóz –  karcinóme hrubého čreva a karcinóme pankreasu.

V najväčšom čreve na svete uvidíte aj to, ako vlastne vyzerá hrubé črevo vo vnútri, Môžete sa tu oboznámiť rôznymi diagnózami tráviaceho traktu, vidieť ako sa vyvíja z polypu kolorektálny karcinóm a  čo môžete urobiť preto, aby ste ho včas odhalili, alebo mu predišli. Endoskopické obrázky rôznych diagnóz, ako aj informačné texty spolu s výkladom školených edukátorov, sú výnimočným vzdelávacím nástrojom pre všetkých návštevníkov i divákov. Dozviete sa, akých 10  príznakov môže poukazovať na vyvíjajúcu sa zhubnú diagnózu čreva a pankreasu, ale aj  - čo s takým rozšíreným problémom, ako sú hemoroidy.  

Najrizikovejší návštevníci podujatia počas prechádzky črevom dostanú aj test stolice na okultné krvácanie, ktoré dokáže odhaliť nežiaduce zmeny v čreve, a k nemu výklad od školených edukátorov občianskeho združenia, ako si ho majú správne vykonať. V mnohých ďalších sprievodných poradenských stánkoch podujatia, sa dozviete o správnej ústnej hygiene, môžete si dať zmerať hladinu cukru a cholesterolu v krvi, váš krvný tlak a pulz, a zistiť, ako je na tom vaše telo z hľadiska pomerov tuku, vody a svalstva....   Zistite aj vy, čo môžeme každý z nás urobiť sám pre seba, aby sme si uchránili svoje zdravie. POVEDTE NIE RAKOVINE.

Nové termíny Črevotour ako aj viac infrmácií nájdete a www.nierakovine.sk, alebo www.europacolon.sk. Za realizáciu podujatí ďakujeme partnerom  Všeobecná zdravotná poisťovňa, HYUNDAI Slovensko, Eurolab lambda.