Fialová a prúžkovaná Výzva aliancie NIE RAKOVINE

Túto osvetovú kampaň venujeme všetkým obetiam karcinómu pankreasu.

Na znak podpory chorým s karcinómom pankreasu a na počesť jeho obetiam Slovensko sa pripája k svetovým a európskym aktivitám prostredníctvom pacientskej organizácie aliancie NIE RAKOVINE a Europacolon Slovensko - naša krajina je totiž vo výskyte rakoviny pankreasu druhá na svete!

Spolu so všetkými, ktorí chcú vyjadriť svoju podporu, buďte v tento deň aj vy oblečení do prúžkov alebo fialovej - je to prejav spolupatričnosti tým, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou a vyjadrenie piety a úcty tým, ktorí jej podľahli. Prúžkové oblečenie mal rád aj spevák a autor kapely HEX Peter „ĎUĎO“ Dudák, ktorý prehral boj s karcinómom pankreasu v mladom veku iba 46 rokov. Spolu so spomienkou na výnimočného človeka šírme osvetu na pomoc iným.

ČESŤ JEHO PAMIATKE.

21. novembra budú fialovou žiariť slovenské dominanty:

Pomoc a podporu onkologickým pacientom už trinásty rok prináša naša pacientska organizácia Europacolon Slovensko a 6 rok aj ľuďom trpiacim karcinómom pankreasu aliancia NIE RAKOVINE, na čele s ambasádormi a organizátormi tejto pomoci - Janou Pifflovou Špankovou, Patrikom Hermanom a Bibianou Ondrejkovou - osobnosťami troch rôznych televízií. Spolu s dobrovoľníkmi z radov onkologických pacientov i vyliečených ex-pacietov sa intenzívne venujeme tejto vážnej onkologickej diagnóze, šírime osvetu o príznakoch i prevencii, vzdelávame, pomáhame pacientom v ich liečbe a psychologickej i sociálnej podpore v priamom osobnom kontakte v PACIENTSKYCH PORADNIACH a to v spolupráci najpovolanejšími odborníkmi - v NÁRODNOM ONKOLOGICKOM ÚSTAVE v Bratislave a VÝCHODOSLOVENSKOM ONKOLOGICKOM ÚSTAVE v Košiciach. Spolupracujeme s mnohými organizáciami, a podporovateľmi, i s odborníkmi – lekármi, psychológmi, sociálnymi pracovníkmi. Pacientske združenie je tiež zakladajúcim členom Európskej platformy karcinómu pankreasu na pôde Európskeho parlamentu, organizácie Digestive Cancers Europe a PANKREATIC CANCER EUROPE, a Svetovej koalície pre pankreas WORLD PANCREATIC CANCER COALITION.

Odborne správne informácie o pankrease a jeho karcinóme, ako aj fialové fotky a odkazy, vysvietené dominanty, informácie o možnostiach podpory, sme pre laickú verejnosť pripravili na www.nierakovine.sk , www.europacolon.sk alebo worldpancreaticcancerday.org

Ďakujeme veľmi pekne!

Pridajte sa k nám a povedzte nahlas NIE RAKOVINE PANKREASU, veď ŽIVOT ZA TO STOJÍ.