Pivné fúzy trochu INAK: MOVEMBER 2021 je v štýle Hairy Hero!

Pivovar BERHET vytvoril pivo, ktorým chce propagovať osvetu prevencie a súdržnosti medzi mužmi, a zároveň jeho predajom podporiť aktivity organizácie, ktoré sa myšlienke MOVEMBRA naplno venujú.

Slovo MOVEMBER je odvodené od spojenia dvoch anglických slov – MOustache (angl. fúzy) a mesiaca NoVEMBER. Rovnomenný názov nesie globálna charitatívna organizácia ako aj každoročná aktivita, ktorej účelom je zvyšovanie povedomia o zákerných mužských ochoreniach. Rovnako má inšpirovať všetkých mužov, aby sa lepšie starali o svoje zdravie a nepodceňovali prevenciu.

Fúzatý november

Muži na celom svete si v novembri - na znak solidarity – nechávajú narásť fúzy alebo bradu, aby svojou troškou podporili informovanosť o mužskom zdraví. V tejto súvislosti spojil team pivovaru BERHET sily s nami, pacientskou alianciou NIE RAKOVINE, aby prispel k podpore onkologických pacientov a ich príbuzných v náročných životných situáciách zapríčinených nelichotivou diagnózou. Celú iniciatívu nám pomáha zastrešiť Slovenská urologická spoločnosť (SUS) ako najvyššia inštancia v tejto oblasti na Slovensku.

Nazdravie s Hairy Hero!

Hlavným posolstvom „charitatívne navareného“ piva s názvom BERHET Hairy Hero je upriamiť pozornosť na problém s nedostatočnou prevenciou u mužov, ktorej následok je rastúci výskyt rakoviny rôznych druhov v čoraz mladšom veku.

Iniciatívu pivovaru neváhali podporiť aj barberi, ľudia, pre ktorých sú fúzy charakteristickým symbolom. Svojou aktivitou dávajú jasne najavo, že im záleží na zdraví svojich klientov a sú hlasom tých, pre ktorých je prevencia rovnako samozrejmá ako dokonale nastylované fúzy. TU nájdete zoznam prevádzok, kde si po oholení či ostrihaní môžete zakúpiť pivo a tým priamo podporiť túto iniciatívu. Zisk poputuje na účet združenia Nie Rakovine.

ĎAKUJEME, že myšlienku MOVEMBRA šírite ďalej - v kruhu rodiny, priateľov, známych... aj prostredníctvom sociálnych sietí. Urobte si fotku s pivnými fúzmi a označte, že aj vy ste #hairyhero!

Viac informácií TU. https://berhet.sk/hairy-hero/