Odštartovali sme NIE RAKOVINE TOUR (Tlačová správa)



V mesiacoch august, september a október príde až za Vami do mnohých miest Slovenska edukačný team pacientskej organizácie NIE RAKOVINE s názornou edukáciou o onkologickej prevencii NIE RAKOVINE TOUR.

Návštevníci tour sa môžu stretnúť s maketou obrovského čreva, s maketou ženskej hrude - simulátorom nácviku pravidelného samovyšetrovania prsníkov a s fotostenou krásnej obrovskej motýlice. Každá návštevníčka sa bude môcť odfotiť s krásnymi motýlími krídlami - symbolom prevencie HPV vírusu. Novinkou bude nadrozmerná maketa pľúc..

Na cestách Slovenskom budeme zdôrazňovať informácie a podporu skríningu karcinómu krčka maternice ktorého by sa mala zúčastňovať každá žena od 23 rokov života, tiež pripomíname rodičom teenagerov, aby nepremeškali očkovanie HPV, ktoré je v 12 roku života hradené z poistenia.

Na našej onko preventívnej tour, totiž názorne edukujeme aj o prevencii a včasnej detekcii vírusov HPV ktoré, spôsobujú rakovinu krčka maternice, ďalej o včasnej a jednoduchej metóde odhalenia polypov v hrubom čreve, ženy si môžu vyskúšať praktický nácvik samovyšetrovania prsníkov na špeciálnom simulátore. Prinášame tak rodinám, mamám, ockom, deťom, starším i mladým ľuďom motiváciu a informácie, ako sa môžu zapojiť do onkologických skríningov prsníkov, hrubého čreva a krčka maternice aby ochránili svoje zdravie.

Na všetky otázky návštevníkom osobne odpovedia a všetko radi vysvetlila naši dobrovoľníci z radov vyliečených onkologických pacientov - členovia pacientskej aliancie NIE RAKOVINE, ktorým práve tieto vyšetrenia zachránili život.

PROGRAM osvetovej road show NIE RAKOVINE TOUR:

Ďalšie mestá budú priebežne doplnené, viac na www.nierakovine.sk

Pomoc na dosah ruky

Pacientska aliancia NIE RAKOVINE už piaty rok obhajuje práva onkologických pacientov a poskytuje svoje poradenské služby na týchto platformách:

ONLINE PORADŇA Kliknite na www.nierakovine.sk a nájdite si v hornej lište Online poradňu. Na stránke je viacero odborníkov, vrátane gynekológa, ktorí odpovedajú na otázky zaslané cez online formulár.

BEZPLATNÁ PACIENTSKÁ LINKA 0800 800 183 Funguje každý pracovný deň od 8 do 16 hod.

PACIENTSKE PORADNE Pacient pacientovi rozumie. Z vlastných skúseností vie, čo znamená počuť "máte rakovinu" a ako sa s ňou žije. Preto aliancia Nie rakovine zriadila poradne v Košiciach, Nitre, Trnave a Bratislave, lebo je veľmi dôležité, aby ľudia s rakovinou cítili, že nie sú opustení, že im má kto pomôcť, poradiť, vypočuť ich.

Nie rakovine tvoria ľudia, ktorí chcú úprimne zlepšiť onkológiu na Slovensku. Podporujú primárnu prevenciu a včasnú diagnostiku. Opakovane sa obracajú na vládu s konkrétnymi požiadavkami, sledujú, či prešli do praxe a neúnavne sa domáhajú toho najlepšieho pre pacientov. Cez svoje unikátne poradne pomáhajú onko pacientom a ich príbuzným zvládnuť náročné situácie. Vyškolení dobrovoľníci z radov bývalých onkologických pacientov poskytujú psycho-sociálnu podporu súčasným pacientom.

ĎAKUJEME, že spolu s nami hovoríte NIE RAKOVINE