Pozvánka na TK: Keď "postúpi" rakovina... Chvíle na ktorých záleží

Pri príležitosti 10. výročia europacolon slovensko o.z. – NIE RAKOVINE v spolupráci s Národným onkologickým ústavom v Bratislave si Vás dovoľujeme pozvať na tlačovú konferenciu na tému:

Pre viac chvíľ na ktorých záleží…s rodinou, s najbližšími. Pomoc pacientom v liečbe aj živote pri pokročilom metastatickom karcinóme hrubého čreva

10. Výročie europacolon slovensko – 10 rokov Vášho a nášho NIE RAKOVINE, Odovzdanie novinárskych cien. Radi Vás privítame 30. marca o 9:00 hod. v hoteli Lindner Gallery Central, ul. Metodova 4 v Bratislave.

Neslávne prvenstvo Slovenska, podľa najnovších štatistík, je vo výskyte KRCa zarážajúce!

  • Napriek osvete a napriek opatreniam za posledných 5 rokov stúpol nárast novodiagnostikovaných prípadov rakoviny hrubého čreva o 23%... Prečo je tomu tak?
  • Aké šance a možnosti majú pacienti s progresiou ochorenia?
  • Vieme dať pacientom s rozvinutým karcinómom hrubého čreva nádej?

Témy tlačovej konferencie:

  1. Napredujeme spolu už 10 rokov k účinnejšej pomoci a k záchrane životov. Sprevádzame Vás Vašim ochorením od prvých príznakov až po liečbu. 10 rokov vo vývoji liečby KRca, 10. rokov s Vami v boji proti rakovine hrubého čreva

    10. výročie europacolon slovensko, príznaky, diagnostika, liečba a možnosti pre pacientov v 1. a 2. línii liečby)

    Kluby podpory pacientom a dlhoročná spolupráca s NOU v Bratislave na Klenovej ulici ( krátky vstup p. riaditeľa MUDr. Jozefa Valockého a ocenenie NOU za dlhoročnú spoluprácu )

  2. Pre viac chvíľ, na ktorých záleží ...liečba , ktorá pomáha žiť!

    Medicínska potreba liečby rakoviny hrubého čreva v 3. a 4. štádiu za posledných 10 rokov a vízie liečby v blízkej budúcnosti. Kam sme sa posunuli a čo nás čaká

  3. Výživa a stravovanie onkologického pacienta.

    Prevencia pred rakovinou hrubého čreva. Ako sa stravovať pri liečbe pokročilého štadia ochorenia (chemoterapii). Najčastejšie mýty a fakty o stravovaní u onkologických pacientov. Čo pomáha a čo škodí, čo nepomáha. Základy stravovania onkologického pacienta pri metastatickom KRca

  4. Pre viac chvíľ, na ktorých záleží...aj pacienti majú svoje sny a plány. Malé ciele, malé momenty ...chvíle pre ktoré žijú!

    Ako sa líši rebríček hodnôt zdravého a chorého človeka? Čo si málokto uvedomí keď je zdravý?

  5. Novinárske ocenenia - odovzdanie cien Vám novinárom, za Vašu dlhoročnú podporu od OZ Europacolon Slovensko, za 10 rokov Vašej mimoriadnej práce a Vášho prínosu v onkologickej osvete.

Prednášajúci hostia: