Revolučné pracovisko v NOU znamená väčšiu starostlivosť pre našich pacientov

Revolučné pracovisko v Národnom onkologickom ústave Bratislava znamená väčšiu starostlivosť pre našich pacientov!👩‍⚕

🏥S novým endoskopickým vybavením sa bude Národný onkologický ústav môcť venovať diagnostike a liečbe nádorov hornej a dolnej časti tráviaceho traktu, vrátane endosonografie a ERCP (endoskopické vyšetrenie tráviaceho traktu röntgenom a ultrazvukom pri podozrení na zhubné nádory).

Gastroenterologické oddelenie v NOÚ bude týmto inovatívnym pokrokom môcť rozšíriť diagnostiku a liečbu žlčových ciest, pečene či pankreasu až v 6 sálach! 🤩 Národný onkologický ústav tým pádom disponuje najvyšším počtom endoskopických sál na Slovensku. Ďakujeme, že pracujete na poskytovaní lepšej budúcnosti zdravia pre svojich pacientov!

Moderné pracovisko bolo 9.1.2024 uvedené do prevádzky ministerkou zdravotníctva SR Zuzanou Dolinkovou. Ministerstvo zdravotníctva podporilo realizáciu tohto projektu vo výške 900-tisíc eur.

„Počas plnej prevádzky dokážeme ako jedna nemocnica vykonať vyše 130 endoskopických submukóznych disekcií (*ESD) a vyše 500 náročných endoskospických resekcií,” vyjadril sa MUDr. Boris Pekárek, PhD., primár gastroenterologického oddelenia v NOÚ.

NIE RAKOVINE dlhé roky spolupracuje s MUDr. Jozefom Dolníkom PhD., MPH., a MUDr. Borisom Pekárkom, PhD.

Teší nás inovatívny pokrok v sfére medicíny a zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Veríme, že moderné endoskopické pracovisko v NOÚ prispeje k skvalitneniu poskytovania zdravotníckych služieb ako i zlepšeniu komfortu pre tých, ktorí to potrebujú najviac.❤💫

🙏🏼Ďakujeme, že s nami pomáhate hovoriť NIE RAKOVINE. 🎗