Extraligové florbalistky v sobotu 2.novembra povedia NIE RAKOVINE PRSNÍKA

Podporte onko-bojovníčky na BENEFIČNOM KOLE ŽENSKEJ FLORBALOVEJ HYUNDAI EXTRALIGY v piatich mestách Slovenska

Končiaci sa RUŽOVÝ OKTÓBER Mesiac osvety o karcinóme prsníka motivoval aj naše extraligové florbalistky, ktoré urobili krásne a ušľachtilé gesto: ŽENÁM TRPIACIM KARCINÓMOM PRSNÍKA VENUJÚ CELÉ BENEFIČNÉ KOLO ZÁPASOV HYUNDAI EXTRALIGY VO FLORBALE ŽIEN V PIATICH MESTÁCH SLOVENSKA. Športové podujatia sa uskutočnia v sobotu 2. novembra 2019, s cieľom podporiť pacientky s karcinómom prsníka a poukázať na prevenciu tejto vážnej zhubnej choroby. NA BENEFIČNOM KOLE ZÁPASOV takmer dve tisícky mladých florbalistiek a ich fanúšikov spoločne povedia NIE RAKOVINE PRSNIKA na súbežných zápasoch v v piatich mestách SR a podporia vznik novej pacientskej poradne a dve ďalšie, ktoré už niekoľko rokov o.z. NIE RAKOVINE prevádzkuje v Národnom onkologickom ústave v Bratislave a Východoslovenskom onkologickom ústave v Košiciach. NIE RAKOVINE bojuje za systémovú prevenciu a dostupnú onkologickú liečbu, vo svojich poradniach psychicky podporuje pacientov s novou onkodiagnózou, a sprevádzajú ich životom s náročnou liečbou.

V sobotu 2. novembra 2019 sa teda všetky tímy Hyundai extraligy - najvyššej ženskej florbalovej súťaže na Slovensku, počas jedného súťažného kola sa na všetkých florbalových ihriskách objavia v ružovom s nápisom POVEDZ AJ TY NIE RAKOVINE PRSNÍKA! ROVNAKÝ NÁPIS BUDE AJ V STREDOVÝCH KRUHOV VŠETKÝCH TELOCVIČNÍ. Extraligové hráčky si pred zápasom oblečú špeciálne ružové tričká a spolu so svojimi divákmi tesne pred začiatkom zápasu spoločne odošlú darcovské DMS na podporu pacientskych poradní. Svoje tričko s podpisom navyše každá hráčka po spoločnom fotení s divákmi venuje tomu fanúšikovi, ktorý výmenou za neho odošle ďalších 5 DMS na podporu kampane.

Preto pozývame v sobotu 2. novembra 2019 nielen fanúšikov florbalu, ale aj dievčatá, mužov, ženy s deťmi a rodinami, ktorým je myšlienka sympatická na spolu 5 mimoriadnych florbalových zápasov Hyundai extraligy. Všetci si tu môžu vyskúšať aj simulátor samovyšetrovania prsníkov.

Ambasádorkou Hyundai extraligy v celonárodnej kampani Nie rakovine! je 24-ročná Adela Kľúčiková, najlepšia hráčka florbalového tímu Hurikán Bratislava v uplynulej sezóne. Zastupuje nielen seba, ale aj ďalších takmer 2.000 dievčat a žien, ktoré hrajú florbal na ligovej, či školskej úrovni. Ďalšie aktuálne informácie o Hyundai extralige a aktivitách na podporu kampane NIE RAKOVINE! nájdete na fb a web stránkach NIE RAKOVINE a Hyundai extraliga.

Veríme, že vďaka každému návštevníkovi vytvoríme nielen skvelú športovú atmosféru, ale neopakovateľným spôsobom spoločne vyjadríme podporu ženám, ktoré rakovina prsníka môže ohroziť. Tešíme sa na rekordnú návštevnosť zápasov, v ktorých ide tentoraz nielen o výsledné skóre!

VÍŤAZMI BUDÚ VŠETCI ZÚČASTNENÍ, ktorí sa priamo z úst vyliečených pacientok a dobrovoľníkov dozvedia, čo majú robiť pre svoje zdravie.