OKTÓBER JE RUŽOVÝ

Pacientska organizácia NIE RAKOVINE spustila celonárodnú osvetovú kampaň RUŽOVÝ OKTÓBER - Povedz NIE RAKOVINE prsníka.

Odštartovali sme tak Mesiac osvety o karcinome prsníka - podporu onkolgických pacientiek a prevencie na Slovensku. Pridávajú sa športovci, celebrity, pacienti, lekári, nemocnice, podnikateľské subjekty, mestá aj školy.

Zážitková road šou so simulátorom samovyšetrovania prsníkov:
"Poznaj svoje prsia - povedz aj Ty NIE RAKOVINE PRSNÍKA"

Starajme sa o svoje prsia, podporme pacientky a ich blízkych. Aliancia onkologických pacientov NIE RAKOVINE v spolupráci s podporovateľmi a odbornými partnermi, s podporou odborníkov, spolupracujúcich inštitúcií a obchodných centier organizuje zážitkovú osvetovú road šou, ktorá zachraňuje životy. Pravidelné samovyšetrovanie prsníkov a mamografický skríning môže ročne zachrániť až 300 žien!

Prichádzame do vášho mesta, školy, či obchodného centra s osvetou o karcinóme prsníka a názornou edukáciou na simulátore samovyšetrovania, aby sme naučili ženy a dievčatá všetkých vekových kategórií, čo majú pravidelne robiť pre svoje ženské zdravie a oonkologické pacientky sa tu dozvedia viac pre úspešné zvládnutie liečby. Stretnete sa tu s vyškolenými edukátormi z radov zdravotníkov i vyliečených onko- pacientok, účasťou ich podporí aj Emma Tekelyová, Patrik Herman, Jana Pifflová Španková či Bibiana Ondrejková, ako aj ďalšie známe tváre a regionálne médiá.

Na podujatí môžete aj vy podporiť našu psychologickú a praktickú pomoc chorým a Pacientske poradne o.z. NIE RAKOVINE, kde vyliečené pacientky a pacienti sprevádzajú liečbou ženy bojujúce s karcinómom. Tiež tu môžete získať viac informácií o prevencii, diagnostike, o liečbe, získate tu aj podporné ružové tričko. Môžete nás podporiť kúpou pančušiek, ktoré pomáhajú alebo aj zaslaním darcovskej sms v tvare: DMS(medzera)POMAHAM na číslo 877

Príďte v mesiacoch september, OKTÓBER aj november 2019 dozvedieť sa, čo môžete urobiť pre svoje zdravie a podporiť pacientky v ich boji za lepšiu liečbu.

PROGRAM osvetovej road šou „PRSKO tour“