Seminár Pacientskych poradní v Terchovej

Pre naše dobrovoľníčky a dobrovoľníkov každoročne pripravujeme odborný vzdelávací seminár. Aj tentokrát sme mali skvelé podmienky na vzdelávanie sa v hoteli Rozsutec v Terchovej. Odborné semináre pre naše Pacientske poradne sú zdrojom najnovších informácií, miestom odborných konzultácií aj konštruktívnych rád, ako efektívnejšie a cielenejšie pomáhať onkologickým pacientom.

Novinkou tohtoročného jesenného semináru bolo – okrem odborných prednášok – aj testovanie pohybovo-športových aktivít vhodných pre onkologických pacientov “na vlastnej koži”.

Ďakujeme prednášateľom, ktorí nám pripravili zaujímavé témy z oblasti onkológie: MUDr. Juraj Detvay, PhD., MPH - onkológ, primár Fakultnej nemocnice v Nitre, MUDr. Jozef Dolník, PhD - chirurg, špecialista na chirurgiu pankreasu, Národný onkologický ústav, Dr. Lucia Vasiľková – onkopsychologička, Národný onkologický ústav a MUDr. Miroslava Malejčíková - klinická onkologička, Národný onkologický ústav.

Cvičenie v bazéne, pilates a nordic walking boli perfektné pohybové aktivity ušité na mieru onkologickým pacientom. Športové cvičenia pripravila Lucia Somogyiová spolu s Tiborom Mišutkom a naše poradkyne s úsmevom na tvári potvrdili, že sa nielen dobre rozhýbali, ale aj poriadne zapotili a zabavili sa.

Vysokú kvalitu vzdelávania a pohybových aktivít sme mohli realizovať vďaka našim podporovateľom: SERVIER Slovensko, Bratislavský samosprávny kraj, Všeobecná zdravotná poisťovňa, ROCHE, NOVARTIS, CELGENE, HYUNDAI SLOVENSKO - náš partner mobility, ZP UNION, dm drogerie markt a ROTARY KLUB CLASSIC Košice.

Ďakujeme partnerom, že spolu s nami hovoria #NIERAKOVINE