Kým sa skončí leto

Film Kým sa skončí leto má na Slovensku premiéru 17. septembra a do kín ho prináša Asociácia slovenských filmových klubov. K filmu sú plánované aj spoločné aktivity s alianciou NIE RAKOVINE, ktorá šíri osvetu a učí ako si zdravo vychutnať život.

V slovenských kinách sa aktuálne premieta austrálska komédia/ dráma Kým sa skončí leto, alebo v anglickej verzii Babyteeth. Tento film s vážnou témou je skutočným unikátnym filmovým počinom a stal sa diváckym hitom vlaňajšieho festivalu v Benátkach. Tam bol veľmi dobre prijatý nielen film, ale aj herecké výkony. Toby Wallace si odtiaľ odniesol za stvárnenie Mosesa cenu Marcella Mastroianniho pre najlepšieho mladého herca alebo herečku.

Silný príbeh s pozoruhodnými hereckými výkonmi

Hlavnou hrdinkou emotívneho filmu je 16-ročná Milla, ktorá trpí nevyliečiteľnou chorobou. Prvá láska v nej však prebudí novú chuť do života. Život je krásny aj preto, že sa nedá naplánovať. Keď sa šestnásťročná Milla zaľúbi do problémového chlapca, dvadsaťtriročného Mosesa, je to pro jej rodičov nočná mora. Prvé stretnutie s láskou ale prebúdza v chorej Mille novú chuť do života a jej energia a túžba objavovať čoskoro otočí celú rodinu hore nohami. Milla začne svojmu prekvapenému okoliu ukazovať, ako prežiť každú minútu naplno. Tradičné pravidlá a morálne poučky letia do koša a rodičia sa rozhodnú dať veciam voľný priebeh.

Austrálska dráma so scenárom od Rity Kalnejais je rozprávaná s originálnym humorom a získa si aj náročných divákov.

Silný odkaz pre publikum

Vychutnať si každý moment, každú chvíľu života... Aby tých spoločných momentov a chvíľ bolo čo najviac, je potrebné povedať včas NIE RAKOVINE. Ako? Aliancia NIE RAKOVINE prostredníctvom vlastných aktivít aj spoluprác s médiami, ASFK a inými partnermi upozorňuje na nevyhnutnosť pravidelných skríningov a na aktívnu účasť na nich. Nenechávajte priestor náhode a absolvujte pravidelné prehliadky u svojho všeobecného lekára, ako aj prehliadky u špecialistov. Ak dostanete pozvánku na onkologický skríning, zúčastnite sa ho!

Náš odkaz pre publikum znie:

Vychutnajte si život! Povedzte včas NIE RAKOVINE a ochráňte seba aj svoju rodinu - zúčastnite sa na onkologických skríningoch!

Film budú premietať v nasledujúcich kinách: https://asfk.sk/film/kym-sa-skonci-leto/

Ďakujeme Asociácii slovenských filmových klubov, že spolu s nami hovoria #NIERAKOVINEkrčkamaternice