HPV nie je sexi téma, preto ju riešim na svojom instagrame



Nahlas o rakovine krčka maternice: HPV nie je sexi téma, preto ju riešim na svojom instagrame, hovorí influencerka Becca

Becca- Katarína Balážiová- moderátorka a vlogerka. Vo svojich vlogoch a na istagrame sa dlhodobo venuje problematike gynekologického skríningu a prevencie HPV infekcie u mladých ľudí a tínedžerov.

Becca a má s infekciou HPV má vlastnú skúsenosť. Lekár jej okrem pokračujúcej infekcie zistil druhé predrakovinové štádium postihujúce krčok maternice. Becca absolvovala operačnú konizáciu krčka maternice a o svojom príbehu otvorene hovorí na sociálnych sieťach, pretože gynekologická prevencia a vakcinácia proti HPV zachraňujú životy.

„Keď mi lekár hovoril o predrakovinovom štádiu, počula som len slovo rakovina. So svojím publikom na instagrame sa preto rozprávam o tejto téme. Chcem hovoriť dievčatám o dôležitosti skríngu. Ženy starajte sa o seba, lebo iba tak sa môžete ochrániť,“ vyzýva Becca mladé ženy.

Ako je to s očkovaním proti HPV, ak už máte sexuálneho partnera alebo ste sa už stretli s HPV vírusom a tiež prečo sa vám investícia do očkovania oplatí, sa dozviete od Beccy vo VIDEU.