Získali sme ďalšie medaily!



Počas uplynulého víkendu sa Sparťanky a Spartania pod hlavičkou NIE RAKOVINE pustili do boja s náročnými úlohami v rámci Spartan Race vo Valčianskej doline. V našich farbách zdolávali ťažké prekážky v pekelnej horúčave, aby pre nás a pre všetkých onkologických pacientov vyhrali medaily. A podarilo sa im to!

Martin Haizer rozbehol túto iniciatívu už minulý rok, kedy nám venoval svoje víťazné medaily. K uplynulému zápoleniu napísal: "ako tím o.z. Nie rakovine sme skončili na 11.mieste z 32. Trať mala 11,7km a 29 prekážok. prevýšenie uvidíš na obrázku. Trať bola náročná a to teplo to násobilo... Ale celý čas sme mysleli na to, prečo a pre koho bežíme a to nám dávalo silu a energiu."

Tento rok v tričku NIE RAKOVINE krčka maternice bežala aj Adelka Melišeková Dojčanová, ktorá nám venovala niekoľko nádherných slov: "... pre nás boj s hodinami... No v myšlienkach s bojovníkmi o život a to ti dáva silu ísť ďalej. Oni to nevzdávajú... každučký deň. NIE RAKOVINE!" Zároveň aj doplnila: "Vďaka takým ľuďom, akým je Martin Haizer , sa myšlienka takejto pomoci, prostredníctvom Spartan Race, môže šíriť. Vďaka, Martin! Sme tejto myšlienky súčasťou...Veľký pozdrav tebe a všetkým pretekárom za NIE RAKOVINE!

Ďakujeme z celého srdca všetkým, čo súťažili a na športovom poli "vyždímali" zo seba maximum. Ďakujeme, že takýmto šľachetným a férovým spôsobom - s úctou k životu, k zdraviu - s láskou hovoria NIE RAKOVINE.

Kto bežal za všetkých onkologických pacientov a pacientky? Alexander Andrej, Haizer Martin, Jakubčíková Romana, Paták Dominik, Paták Peter, Patáková Terézia, Kazmer Rudolf, Gubelová Veronika, Perončík Ľuboslav, Perončíková Helena, Wurst Kristián a aj Adela Melišeková Dojčanová so svojím manželom.

Čo je Spartan race?

Z ich stránky vyberáme: Spartan vznikol v drsných, zelených horách Vermontu. Na jeho začiatku stál Joe deSena, adventure pretekár svetovej triedy. Spartan – to je nastavenie mysle.

Odvážní. Húževnatí. Vášniví. Spartania nie sú slaboši. Sparťania prekonávajú prekážky. A áno, Sparťania robia angličáky.

Spartan – to je šport, komunita, filozófia, tréning a výživový program s každodennými doporučeniami, podcast, množstvo kníh, aktivity pre deti, tréningové vybavenie, komunikačné kanály, seriál na NBC Sports, online časopis a merané prekážkové preteky.

Sparťan žije podľa týchto slov:

Všetkým Sparťankám a Sparťanom prajeme pevné zdravie a ďakujeme, že spolu s nami hovoria #NIERAKOVINE