Štartujeme 2. etapu osvetovej road show NIE RAKOVINE TOUR 2021



Aliancia NIE RAKOVINE opäť prichádza do slovenských miest s osvetovou onko-preventívnou road show NIE RAKOVINE TOUR.

Aj tentokrát vyrazíme do slovenských miest, aj k veľkým zamestnávateľom, s jedinečnou edukačnou pomôckou - nadrozmernou maketou pľúc a maketou ženskej hrude, simulátorom nácviku pravidelného samovyšetrovania prsníkov. Po obvode obrovskej nafukovacej makety pľúc budete mať možnosť vidieť reálne fotografie a dôležité informácie osvetľujúce príčiny, vznik, priebeh a dôsledky rakoviny pľúc, ale aj ďalších ochorení pľúcneho aparátu, vrátane COVID-19. Naši edukátori sú pripravení záujemcom vysvetliť, ako rozpoznať príznaky a hlavne, čo robiť, aby sa rakovine a iným ochoreniam pľúc vyhli alebo znížili riziko ochorenia.

Program 2. etapy osvetovej road show NIE RAKOVINE TOUR 2021

Na všetky otázky osobne odpovedia, a všetko radi vysvetlila, naši dobrovoľníci z radov vyliečených onkologických pacientov - členovia pacientskej aliancie NIE RAKOVINE, ktorým informácie a prevencia zachránili život.

Pomoc na dosah ruky

Pacientska aliancia NIE RAKOVINE už piaty rok obhajuje práva onkologických pacientov a poskytuje svoje poradenské služby na týchto platformách:

Kliknite na ONLINE PORADŇA: k dispozícii je viacero odborníkov, vrátane gynekológa, ktorí odpovedajú na otázky zaslané cez online formulár.

BEZPLATNÁ PACIENTSKÁ LINKA 0800 800 183: funguje každý pracovný deň od 8 do 16 hod.

PACIENTSKE PORADNE: pacient pacientovi rozumie. Z vlastných skúseností vie, čo znamená počuť "máte rakovinu" a ako sa s ňou žije. Preto aliancia Nie rakovine zriadila poradne v Košiciach, Nitre, Trnave a Bratislave, lebo je veľmi dôležité, aby ľudia s rakovinou cítili, že nie sú opustení, že im má kto pomôcť, poradiť, vypočuť ich.

Nie rakovine tvoria ľudia, ktorí chcú úprimne zlepšiť onkológiu na Slovensku. Podporujú primárnu prevenciu a včasnú diagnostiku. Opakovane sa obracajú na vládu s konkrétnymi požiadavkami, sledujú, či prešli do praxe a neúnavne sa domáhajú toho najlepšieho pre pacientov. Cez svoje unikátne poradne pomáhajú pacientom a ich príbuzným zvládnuť náročné situácie.

ĎAKUJEME, že spolu s nami hovoríte NIE RAKOVINE