Time To Act Slovakia: Nedovoľme, aby nám Covid-19 zabránil v boji proti rakovine!

Aliancia NIE RAKOVINE bude súčasťou konferencie Time To Act Slovakia (organizovanou pracovnou skupinou špeciálnej siete European Cancer Organisation) v piatok, 21. januára od 11:00 hod. Zaregistrovať sa môžete bezplatne kliknutím na odkaz: “Žiadosť o registráciu”.

Na podujatí odznejú príspevky popredných európskych aj vnútroštátnych politických osobností, medzi ktorými nebudú chýbať Vladimír Lengvarský, minister zdravotníctva, Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa Európskeho parlamentu (Obnovme Európu), Monika Beňová, poslankyňa Európskeho parlamentu (S&D) a Ivan Štefanec, poslanec Európskeho parlamentu (EPP).

Za NIE RAKOVINE bude na tému "Vplyv Covid-19 na onkológiu" diskutovať spoluzakladateľ pacientskej aliancie Patrik Herman a na tému "Pacienti v centre onkologickej starostlivosti – od prevencie po prístup k inováciám" zakladateľka a prezidentka pacientskej organizácie NIE RAKOVINE a o. z. Europacolon Slovensko Jana Pifflová Španková.

Na podujatí ďalej vystúpia:

Nedovoľme, aby vypukla ďalšie epidémia - epidémia rakoviny!

Informačná kampaň European Cancer Organisation s názvom „Time To Act“ (Čas konať) bola vytvorená s cieľom upriamiť pozornosť európskych vlád a verejnosti na obnovu starostlivosti o onkologických pacientov počas COVID-19. Skríningové programy - metódy vyhľadávania včasných foriem rakoviny, ktoré doslova zachraňujú životy - sa počas pandémie spomalili alebo úplne zastavili v mnohých krajinách. Musíme to riešiť, nemôžeme to ignorovať! V opačnom prípade sa na nás celkom reálne začne valiť ďalšia pandémia a tou je pandémia rakoviny.