Pandémii rakoviny musíme zabrániť!

Aliancia NIE RAKOVINE je súčasťou informačnej kampane European Cancer Organisation s názvom „Time To Act“ (Čas konať), ktorej cieľom je upriamiť pozornosť európskych vlád a verejnosti na starostlivosť o onkologických pacientov počas stále prítomnej pandémie COVID-19.

Skríningové programy (metódy vyhľadávania včasných foriem rakoviny, ktoré doslova zachraňujú životy) sa počas pandémie spomalili alebo úplne zastavili v mnohých krajinách.
Dôsledky musíme urýchlene riešiť, nemôžeme ich ignorovať!

Na konferencii Time To Act Slovakia (21. januára) odzneli príspevky popredných európskych aj vnútroštátnych politických osobností. Nechýbal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, poslankyňa Európskeho parlamentu (Obnovme Európu) Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa Európskeho parlamentu (S&D) Monika Beňová či poslanec Európskeho parlamentu (EPP Ivan Štefanec.

Pozrite si záznam:

Za pacientsku alianciu NIE RAKOVINE vystúpil jej spoluzakladateľ Patrik Herman (téma: Vplyv Covid-19 na onkológiu) a zakladateľka a prezidentka NIE RAKOVINE a o. z. Europacolon Slovensko, Jana Pifflová Španková (téma: Pacienti v centre onkologickej starostlivosti – od prevencie po prístup k inováciám).

Nedovoľme, aby vypukla ďalšia epidémia - epidémia rakoviny