Štatistiky hovoria jasne: Lynchov syndróm môže mať každý tisíci z nás

Dedičné ochorenie, tzv. „Lynchov syndróm“, veľmi úzko súvisí s častejším výskytom rôznych nádorových ochorení, najmä rakoviny hrubého čreva. Pacienti s týmto syndrómom však majú zvýšené riziko vzniku aj iných ďalších zhubných nádorov ako je rakovina maternice, rakovina žalúdka, rakovina pankreasu, rakovina pečene, rakovina žlčových ciest a mnoho ďalších. Incidencia výskytu sa pohybuje okolo jedného promile, t.j. asi 5 000 ľudí na Slovensku má Lynchov syndróm.

Aliancia NIE RAKOVINE sa pripája k výzve zapojiť slovenskú verejnosť do veľmi dôležitej štúdie zameranej na výskyt Lynchovho syndrómu ako aj možnosti prevencie nádorov spojených s týmto ochorením.

Ak bol vám, alebo vašim príbuzným diagnostikovaný Lynchov syndróm, alebo poznáte niekoho, kto takéto ochorenie má, máte možnosť prispieť k pozitívnym zmenám v diagnostike, prevencii a liečbe závažných onkologických ochorení. Jedinou podmienkou je vek od 18 do 75 rokov. Náklady spojené s účasťou na štúdii budú každému účastníkovi preplatené.

Prihlasovací formulár nájdete TU: https://www.zalezimina.sk/diagnostikovany-lynchovy-syndrom

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať.