Predstavili nominantky ankety Slovenka roka 2023: V zozname 27 inšpiratívnych žien nechýba prezidentka aliancie NIE RAKOVINE Jana Pifflová Španková

Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS odštartoval už 15. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Nominovaných je 27 TOP úspešných Sloveniek v deviatich kategóriách – medzi nimi aj Jana Pifflová Španková, prezidentka a spoluzakladateľka pacientskej organizácie NIE RAKOVINE.

Jana Pifflová Španková získala nomináciu v kategórii Charita a sociálna práca. Zaslúžene. V pacientskej advokácii je neodbytnou a spravodlivou líderkou, ktorá za stieranie diskriminácie slovenských onkologických pacientov a inovácie v diagnostike a liečbe bojuje ako levica.

V spolupráci so 64 dobrovoľníkmi z radov onkologických pacientov vnáša do životov chorých a ich príbuzných nádej na vyrovnaný a kvalitný život bez rozdielu fázy ochorenia. V pozícii prezidentky aliancie NIE RAKOVINE, ale aj autorky a moderátorky zdravotníckych televíznych relácii a mnohých iných formátov, vybudovala víziu a vytvorila hodnoty, ktoré pozitívne ovplyvňujú nielen životy chorých, ale aj širokú odbornú verejnosť.

O laureátkach ocenenia v jednotlivých kategóriách rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka spoločne s divákmi a poslucháčmi RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania. Podporiť Janu Pifflovú Špankovú môžete na webe www.slovenkaroka.sk alebo prostredníctvom SMS na číslo 7400 v tvare SR 23. Cena spätnej SMS je 1 €.

Hlasovanie bude prebiehať do 20. júna 2023. Slávnostný galavečer s vyhlásením víťaziek odvysiela Jednotka 23. júna v priamom prenose z priestorov Slovenskej filharmónie.

Podporiť Janu Pifflovú Špankovú môžete na webe www.slovenkaroka.sk