Turné NIE RAKOVINE 2023 pokračuje!

Tento rok máme od marca kalendár nabitý podujatiami Turné NIE RAKOVINE. S našimi obrími nafukovacími maketami hrubého čreva a pľúc pútame pozornosť všade tam, kde sa objavíme. Neraz si robíme vtipy z toho, že ešte zopár edukačných pomôcok a budeme potrebovať plochu futbalového ihriska. Žarty bokom, keď ide o životy a zdravie. Vzdelávacie aktivity berieme vážne - veď ako inak by sme mohli v priebehu ostatného pol roka navštíviť až 18 miest? S naším nadupaným edukačným tímom ste sa mohli stretnúť nielen v Bratislave, ale aj na Táľoch, v Priepasnom, v Novom Meste nad Váhom, Modre-Harmónii, v Jaslovských Bohuniciach aj v Orechovej Potôni, v Trnave, Čadci a aj v Senici.

Ostatne spomenuté mesto zorganizovalo 12.8.2023 fantastické open-air podujatie na Kunovskej priehrade "Na kolesách proti rakovine". Deň plný slnka, pozítívnej energie, množstva otázok a odpovedí. Stovky zvedavých návštevníčok a návštevníkov navštívili naše črevo aj pľúca, naučili sme ich samovyšetrovanie prsníkov aj semenníkov, otestovali sme fajčiarov a informovali o možnostiach ochrany proti HPV. Pozrite si video z podujatia:

Čoskoro nás čaká ďalšie podujatie. Kultúrny priestor Elektrárňa Piešťany tento rok otvorí svoje brány prvýkrát pre festival inTOLERANT. Cieľom tohto podujatia je priniesť ľudom osvetu o ochoreniach tráviaceho traktu a intoleranciách, ktorými trpí stále viac ľudí. Festival sa bude konať 2. septembra 2023 od 9.00 hod. v priestoroch národnej kultúrnej pamiatky Elektrárňa Piešťany, kde nájdete aj obriu maketu hrubého čreva. Patrik Herman vás bude sprevádzať a vysvetľovať, ako si chrániť svoje zdravie a život.

Na cestách budeme až do neskorých jesenných mesiacov. Už teraz sa na vás tešíme v Nových Zámkoch, Poprade, Nitre aj v Prešove. Sledujte naše sociálne siete, na ktorých pravidelne informujeme o podujatiach Turné NIE RAKOVINE. Navštívte nás aj so svojimi najmilšími, možno práve tak niekomu z nich zachránite zdravie alebo život.