Náš prvý dm Ženský beh

Jedenásty ročník dm Ženský beh bol výnimočný nielen počtom bežkýň, športovalo viac ako 4500 žien. Pre nás bol výnimočný tým, že sme sa na ňom prvýkrát zúčastnili ako pacientska organizácia NIE RAKOVINE. Ďakujeme organizátorom, že nám umožnili upozorniť na krehkosť ženského zdravia a na silu, ktorá nás spája v boji proti rakovine prsníka a rakovine krčka maternice - odhodlanie, solidarita, láskavosť. Ukázali sme, že spolu sme silnejšie. Spolu sme #STRONGERTOGETHER.

Pri našom stánku sa zastavovali mnohé návštevníčky, ktoré sa fotili s našimi skvelými ambasádorkami a spolu s nami vyslali do sveta správu o #mirrorchallenge. Dostali sme nesmiernu dávku podpory, bolo to čosi výnimočné. Našim ambasádorkám ďakujeme, že sa obliekli do farieb NIE RAKOVINE, aby tak spolu s nami hovorili o ochrane ženského zdravia a šírili osvetu o tejto téme. Priamo na mieste sme edukovali o pravidelnom samovyšetrovaní prsníkov, o možnostiach ochrany pred HPV a rakovinou krčka maternice. Odpovedali sme na množstvo otázok o živote s rakovinou. Hoci počasie neboli ani trochu prívetivé, v našom stánku bola slnečná a veľmi pozitívna atmosféra.

Na pódiu sme prevzali šek v hodnote 3000€ z rúk aktuálnych víťaziek Miss Slovensko 2023, Daniely Vojtasovej, novej Miss Slovensko a Petry Sivákovej, EVA Miss Sympatia. Ďakujeme za výťažok, ktorý ste nám venovali prostredníctvom SMS hlasovania práve v súťaži Miss Slovensko 2023. Koho ste ešte mohli vidieť v jedinečnej športovej kolekcii z našej charitatívnej kolekcie? Za ženy, onkologické pacientky, bežali alebo "nordic walkingovali": lekárky - klinické onkologičky Bibiana Vertáková Krakovská a Bela Mriňáková spolu so svojimi dcérkami, odborníčku na optimálnu výživu a funkčnú kondíciu Tina Zlatoš Turnerová, naše pacientske poradkyne Janka Hižnayová, Janka Zambová, Anka Chudíková, Alenka Tutokyová, Ivetka Jakubcová so svojou Emkou aj naša dlhoročná fanúšička Dáša Cibulová. Silnou podporou bol tím bežkýň z Novartisu, ktoré si v sobotu obliekli naše farby a boli neprehliadnuteľné. Moderátorka Lenka Šoóšová fandila z plných pľúc všetkým, čo prišli prejaviť svoju solidaritu s onkologickými pacientkami. Najdlhšiu trasu - 10 kilometrov - odbehla olympionička v lukostreľbe Alex Longová spolu s Xéniou Drosčák Krajčovičovou a Monikou Sofkovou. Tohtoročná Miss Slovensko Daniela Vojtasová spolu s 1. vicemiss Slovensko 2020 Viktóriou Podmanickou ruka v ruke prebehli cez cieľovú rovinku a tak nám ukázali, ako byť spolu silnejšie. Ďakujeme za hrdú prezentáciu NIE RAKOVINE!

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí nám pomohli s nádhernou prezentáciou našich aktivít:

Oblečenie SISTERS si môžete objednať tu: bit.ly/sis_strong

Náramky, ktoré pomáhajú, si môžete objednať tu: bit.ly/nrmky

Ďakujeme za vašu pomoc a podporu!