Aj Hyundai hovorí nie rakovine!

• Hyundai Motor Slovensko sa stal hlavným partnerom mobility pre občianske združenia zameriavajúce sa na prevenciu rakoviny hrubého čreva

• Nie rakovine, o.z., a Europacolon Slovensko, o.z. navštívia tento rok až 25 slovenských miest, v ktorých môžu ľudia získať cenné informácie o prevencii a včasnom odhalení zákerného ochorenia

• Hlavným cieľom spolupráce je zlepšiť kvalitu a rýchlosť presunu tímu poradcov a spolupracovníkov oboch združení pri ich záslužných aktivitách po celom Slovensku

Hyundai Motor Czech, organizačná zložka Slovensko, sa stal partnerom organizácií Nie rakovine a Europacolon Slovensko. Súčasťou spolupráce je okrem iného zabezpečenie mobility pri akciách, ktoré Europacolon a združenie Nie rakovine organizujú po celom území s cieľom informovať o rizikách rakoviny hrubého čreva a pankreasu.

Pacientské organizácie Nie rakovine a Europacolon Slovensko aj v tomto roku organizujú v 25 mestách Slovenska aktivity zamerané na onkologickú prevenciu. Ľudia si môžu vyskúšať prechádzku nafukovacou maketou hrubého čreva, aby videli a lepšie porozumeli tomu, ako v ňom nenápadne vzniká rakovina. Súčasťou aktivít je aj poradenstvo a bezplatné preventívne testy, vďaka ktorým sa dá rastúci nádor včasne odhaliť.

„Podporu mobility od spoločnosti Hyundai, ktorú sme získali po dlhých rokoch aktivít, si nesmierne vážime. Vnímame ju ako veľkú pomoc v náročnej práci. Máme totiž poradne pre onkologických pacientov v onkologických ústavoch v Košiciach aj Bratislave a tak najazdíme za nimi stovky kilometrov,“ hovorí Jana Pifflová Španková, prezidentka a zakladateľka NIE RAKOVINE.

„Praktickým sprevádzaním pri zvládaní liečby sme pomohli vyše 1200 onkologickým pacientom. Sme šťastní a vďační, keď za nami po takejto preventívnej kampani prídu mladí ľudia s tým, že sme im zachránili maminku, alebo ocka, pretože dostali od nás preventívny test, našla sa tam rakovina, a bola včas odstránená,“ dodáva Patrik Herman, spoluzakladateľ združenia a ambasádor boja proti rakovine hrubého čreva.

„Rakovina sa týka každého z nás. Snáď nepoznám človeka, ktorý by nemal v rodine alebo blízkom okolí niekoho, kto sa s týmto zákerným ochorením nemusel popasovať. Prevencia, na ktorú sa vo svojej činnosti občianske združenia Nie rakovine a Eurapacolon dlhodobo zameriavajú, je preto mimoriadne dôležitá. Aj Hyundai myslí v prvom rade na bezpečnosť svojich zákazníkov. Preto sú naše autá vybavené špičkovými prvkami aktívnej aj pasívnej bezpečnosti, ktoré pomáhajú predísť nehodám na cestách alebo aspoň čo najviac zmierniť ich dopad. Poskytnutie podpory činnostiam oboch združení v podobe vozidla Hyundai i40 kombi je naším malým, ale veríme, že užitočným príspevkom v boji proti zákernej rakovine,“ dodáva na margo partnerstva Marek Kopča, marketing & PR manažér Hyundai Motor Slovensko.

Viac informácií o aktivitách zameraných na boj proti rakovine hrubého čreva a zoznam miest, ktoré organizácie Nie rakovine a Europacolon Slovensko s podporou spoločnosti Hyundai navštívia, nájdete na www.nierakovine.sk a www.europacolon.sk.

Už zajtra (v sobotu) nás nájdete v EUROVEA - na podujatí 5 minút pre Vaše zdravie pripravené so Spolkom medikov SZU a VšZP od 10.00 do 19.00 h

Stiahnite si celú tlačovú správu